Sumbangan resepi oleh: Anakanda Feefa
Ok jom kita tengok bahan-bahan yang anakanda Kak Noor gunakan:
Bahan-bahannya:
6 keping roti capati instant perasa garlic (terdapat berbagai-bagai jenama di pasar raya)
Salad
Parutan keju jenama Cheddar (Cheddar cheese shredded)
Sos cili
Sos Salad Thousand Island – (Kak Noor guna jenama Lady Choice)
Bahan-bahan untuk inti: (Banyaknya kuantiti setiap bahan yang digunakan bergantung kepada citarasa masing-masing)
Sosej – digoreng dan dipotong bulat atau dadu
Nugget ayam – digoreng dan dipotong dadu
Crab filamen stick – digoreng dan dipotong ikut suka
Buah tomato – dipotong dadu
Mayonis
Lada hitam kasar
(Semua bahan-bahan inti di atas disatukan di dalam bekas dan digaul rata)
Penyediaannya:
1. Bakar capati di atas frying pan tanpa minyak atau di atas kuali leper. Bakar kedua-dua belah, tetapi jangan sampai garing. Ketepikan.
2. Kemudian susun beberapa daun salad di atas capati tadi.
3. Selepas itu letakkan inti. Taburkan parutan keju, diikuti dengan sos thousand island dan sos cili. Tutup dengan daun salad semula dan kemudian gulung roti dengan kemas supaya gulungan tidak tanggal.
4. Capati twister ini boleh dipotong kepada tiga bahagian sekiranya suka, ataupun dihidangkan terus tanpa memotongnya.
Bahan-bahannya:
6 keping roti capati instant perasa garlic (terdapat berbagai-bagai jenama di pasar raya)
Salad
Parutan keju jenama Cheddar (Cheddar cheese shredded)
Sos cili
Sos Salad Thousand Island – (Kak Noor guna jenama Lady Choice)
Bahan-bahan untuk inti: (Banyaknya kuantiti setiap bahan yang digunakan bergantung kepada citarasa masing-masing)
Sosej – digoreng dan dipotong bulat atau dadu
Nugget ayam – digoreng dan dipotong dadu
Crab filamen stick – digoreng dan dipotong ikut suka
Buah tomato – dipotong dadu
Mayonis
Lada hitam kasar
(Semua bahan-bahan inti di atas disatukan di dalam bekas dan digaul rata)
Penyediaannya:
1. Bakar capati di atas frying pan tanpa minyak atau di atas kuali leper. Bakar kedua-dua belah, tetapi jangan sampai garing. Ketepikan.
2. Kemudian susun beberapa daun salad di atas capati tadi.
3. Selepas itu letakkan inti. Taburkan parutan keju, diikuti dengan sos thousand island dan sos cili. Tutup dengan daun salad semula dan kemudian gulung roti dengan kemas supaya gulungan tidak tanggal.
4. Capati twister ini boleh dipotong kepada tiga bahagian sekiranya suka, ataupun dihidangkan terus tanpa memotongnya.
Selamat mencuba...
No comments:
Post a Comment